Workshop Activerend Schrijven

Huis voor de Gezondheid
Stationsplein 121
3818 LE Amersfoort
Nederland

52.1529872, 5.3721679

Plan Route

Leren hoe je door middel van tekst mensen kunt activeren en inspireren.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 15 personen | inloop vanaf 12.00 uur met soep/broodjes |

Trainer: Dennis Hoogeveen (www.dennishoogeveen.nl

Bestemd voor: PR- en Communicatievrijwilligers en andere vrijwilligers die willen werken aan de zichtbaarheid van de afdeling, maar ook bijvoorbeeld belangenbehartigers die een inhoudelijke boodschap willen verkondigen.

Doel: Leren om op creatieve en inspirerende wijze teksten te schrijven

Inhoud: Persberichten en andere teksten zijn vaak bedoeld om te zenden, met andere woorden om te informeren. Bijvoorbeeld over een activiteit die gaat plaatsvinden. Daarnaast wordt vaak (teveel) vaktaal of beleidstaal gebruikt. Hoe zorg je er nu voor dat de lezer ook echt geprikkeld wordt door een tekst en er iets mee gaat doen? In deze workshop leer je een boodschap om te zetten in een aansprekende tekst die de lezer aanzet om actie te ondernemen. Aan het eind van de workshop heb je een tekst geschreven die je direct kunt gebruiken en ga je naar huis met praktische tips om nog meer inspirerende teksten te schrijven.

Voorbereiding: Denk alvast na over het onderwerp van je tekst, en welk doel je met die tekst wil bereiken. Wil je bezoekers naar een activiteit trekken, vrijwilligers werven of bijvoorbeeld mensen bewust maken van het belang van casemanagement? Indien voorhanden, neem dan je eigen laptop mee.

Terug