Uitreikingen boekje 'Langer Meedoen

Gemeente Venray

Joke Halmans van de werkgroep Venray dementievriendelijk overhandigt het boekje Langer Meedoen aan Wethouder Anne Thielen van gemeente Vernray.

Alzheimer Nederland heeft tien inspirerende voorbeelden samengebracht in een boekje die als handvatten kunnen dienen om gemeenten dementievriendelijk(er) te maken, zodat mensen met dementie langer mee kunnen blijven doen. Heeft jouw afdeling het boekje al uitgereikt aan de wethouders? Laat het ons weten via belangenbehartiging@alzheimer-nederland.nl

Download het boekje

Overzicht van uitreikingen

Venray

Joke Halmans van de werkgroep Venray dementievriendelijk overhandigt het boekje Langer Meedoen aan Wethouder Anne Thielen van gemeente Vernray.

Druten  

Op dinsdag 2 oktober 2018 heeft de belangenbehartiger van Alzheimer Nederland in het Land van Maas en Waal, Ton Ebben, burgemeester Van Riswijk en wethouder Van Elk met zorg in zijn portefeuille, de brochure ‘Langer thuis bij dementie in 10 punten’ aangeboden.

De overhandiging vond plaats na en vergadering van B&W waarin zojuist de begroting 2019 was vastgesteld. Burgemeester Van Riswijk had daarbij goed nieuws. In de begroting wordt structureel € 2.500 vrijgemaakt voor vrijwilligers organisaties die de gemeente helpen bij de uitvoering van WMO taken. Dit wil zeggen dat het Alzheimercafé  Maas en Waal in aanmerking komt voor subsidiëring. De omvang van het bedrag wat aan het Alzheimercafé wordt toegekend is nog niet bekend.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Ada van Bergen van afdeling Delft Westland Oostland reikte het boekje uit aan Hanneke van de Gevel, wethouder in Pijnacker-Nootdorp.

Gemeente Midden-Delfland

Arthur de Groot van afdeling Delft Westland Oostland reikte het boekje uit aan Hans Horlings van gemeente Midden-Delfland

Gemeente Zaanstad

Nel Koppers van afdeling Zaanstreek Waterland reikte het boekje uit aan mevrouw Mutluer van gemeente Zaanstad (rechts op foto).

Gemeente Purmerend

Nel Koppers van afdeling Zaanstreek Waterland reikte het boekje uit aan de heer Rotgans van gemeente Purmerend.

Gemeente Westland

Arthur de Groot (belangenbehartiger) en Bert van der Lende (voorzitter) van afdeling Delft Westland Oostland reikten in september het boekje Langer Meedoen uit aan wethouder Piet Vreugdenhil van gemeente Westland

Gemeente Coevorden

Frans van Dorst , voorzitter van afdeling Drenthe, overhandigde het boekje langer meedoen aan wethouder Joop Brink van gemeente Coevorden.

Gemeente Delft

Belangenbehartiger en bestuurslid Arthur de Groot van afdeling Delft Westland Oostland overhandigt boekje Langer meedoen aan wethouder Karin Schrederhof van gemeente Delft.

anneke vegter Noordwest Veluwe met burgemeester harm jan van schaik harderwijk.jpg

Gemeente Harderwijk

Anneke Vegter, bestuurslid Noordwest Veluwe overhandigt het boekje Langer Meedoen aan burgemeester Harm Jan van Schaik van gemeente Harderwijk bij de opening van de week van de dementie.

gemeente Borger-Odoorn augustus 2018.jpg

Gemeente Borger-Odoorn

De voorzitter van de regionale afdeling Drenthe - Frans van Dorst - bracht in augustus een bezoek aan de wethouders mevrouw Nynke Houwing en de heer Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn.

 

gemeente westerveld.jpg

Gemeente Westerveld

Voorzitter Frans Dorst overhandigde op 19 juli tijdens een kennismakingsgesprek het boekje 'Langer Meedoen' aan wethouder de Haas van gemeente Westerveld. 

 

leudal.jpg

Gemeente Leudal

Afdelingsbestuurslid Ilse Nevels van de afdeling Midden-Limburg heeft tijdens de opening van een bijeenkomst het boekje Langer Meedoen aan wethouder Janssen van gemeente Leudal uitgereikt.

 

westelijk utrecht.png

Gemeente Stichtse Vecht

Peter van der Meer, voorzitter afdeling westelijk Utrecht overhandigde op woensdag 4 juli het boekje 'Langer meedoen' het Aan Wethouder Hetty Veneklaas.

 

heereveen.jpg

Gemeente Heerenveen

Jelte Pasma overhandigt als bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Friesland het boekje 'Langer Meedoen' aan wethouder Jelle Zoetendal.

 

drenthe.jpg

Drenthe

Het boekje ‘Langer Meedoen’ is op 11 juni door voorzitter Frans van Dorst, afdeling Drenthe, overhandigd aan Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe.

 

dick rijksen met Leo Jongen wethouder Kerkrade.jpg

Gemeente Kerkrade

Dick Rijksen (lid van landelijke Kerngroep Alzheimer Nederland en ervaringsdeskundige ) reikt op 26 juni 2018 het boekje Langer Meedoen uit aan Leo Jongen, wethouder in Kerkrade.

eric dirkx met titus burgers wethouder wijchen.jpg

Gemeente Wijchen

Eric Dirkx, voorzitter afdeling Nijmegen e.o.  reikte het boekje Langer Meedoen uit op 29 juni 2018 aan Titus Burgers, wethouder in Wijchen

mart de vorst van afdeling zuidoost brabant aan wethouder manon theuws in bergeijk.jpg

Gemeente Bergeijk

Mart van de Vorst van regionale afdeling Zuidoost Brabant overhandigde begin september 2018 aan wethouder Manon Theuws van de gemeente Bergeijk het boekje Langer Meedoen. 

frans van dorst met wethouder erwin slomp en beleidsambtenaar arthur overgoor van hoogeveen 230818.jpg

Gemeente Hoogeveen

Frans van Dorst, voorzitter van afdeling Drenthe reikt het boekje uit aan wethouder Erwin Slomp en beleidsambtenaar Arthur Overgoor van gemeente Hoogeveen.

sjaak kwekel met Leon Soeterbroek wethouder uit Nissewaard.jpg

Gemeente Nissewaard

Sjaak Kwekel, voorzitter van afdeling Voorne-Putten en Rozenburg reikte het boekje uit aan wethouder Leon Soeterbroek van gemeente Nissewaard.

peter van der meer met nwe wethouder marja becker van Ronde Venen sept2018.jpg

Gemeente Ronde Venen

Peter van der Meer, voorzitter van afdeling Westelijk utrecht reikt op 29 augustus het boekje Langer Meedoen uit aan wethouder Marja Becker van Ronde Venen.