Praktische informatie webmaster

Ter ondersteuning zijn een aantal instructievideo’s ontwikkeld die webmasters kunnen raadplegen bij vragen. De video's spelen af op YouTube. Is de video niet van goede kwaliteit? Klik dan op het tandwieltje links onder, kies 'kwaliteit' en vervolgens '720p HD'.

 1. Bewerken van de afdelingspagina
 2. Toevoegen van een inhoudsopgave op de afdelingspagina
 3. Aanmaken van een contentblok op de afdelingspagina
 4. Aanmaken van afdelingscontent 
 5. Plaatsen van vacatures op de afdelingspagina
 6. Aanmaken van een nieuwsbericht op de afdelingspagina
 7. Aanmaken van een activiteit
 8. Aanmaken van een Alzheimer Café
 9. Aanmaken van een nieuwsbericht op Alzheimer Café pagina

Overige instructies

Heb je behoefte aan een nieuwe handleiding over een onderwerp waarover nog geen handleiding is gemaakt, laat het ons weten. Mail naar m.bulsink-hoogeveen@alzheimer-nederland.nl

  Webinar social media

  Er zijn twee webinars over Facebook geweest. De eerste webinar is bedoeld voor vrijwilligers die geen of nauwelijk ervaring hebben met Facebook. Dit webinar was een introductie. De tweede webinar is bedoeld voor iedereen die al gewend is berichten te plaatsen en gaat wat dieper op een aantal aspecten in. Margaret Massop iss in beide webinars onze docent. 

  De webinar met introductie van Facebook is terug te kijken via deze link.
  De tweede webinar gaat dieper in op Facebook en behandelt de vragen: Welke artikelen laat Facebook zien aan je volgers? Welke artikelen doen het goed en zorgen voor veel likes? Welke foto's gebruik je bij je bericht? Allemaal onderwerpen die van belang zijn. Margaret behandelt deze vragen in de webinar die terug te kijken is via deze link

  Meer informatie over de regels rondom social mediagebruik voor vrijwilligers van Alzheimer Nederland vind je in dit document.

  Andere relevante documenten

  Ben je bezig je afdelingspagina te verbeteren? Lees dan ter inspiratie de contentformule van Alzheimer Nederland. 

  In het Manifest Tekst en Beeld lees je aan welke regels je moet houden bij het plaatsen van tekst en beeld op je afdelingspagina of social kanaal.